Kasper Wilton ny direktør for folketeatret.dk

Kasper Wilton ny direktør for folketeatret.dk


24.03.2009

pressemeddelelse

Bestyrelsen for folketeatret.dk har i dag udnævnt Kasper Wilton som ny direktør for teatret. Kasper Wilton tiltræder sin nye stilling pr. 1. juli 2010. Ansættelsen løber i fire år.


Kasper Wilton afløser folketeatret.dk’s nuværende direktør Waage Sandø, der ved udgangen af sæson 2009-10 har beklædt posten i tre år, og som har stået for den store fusion mellem Folketeatret i Nørregade og turnéteatret Det Danske Teater.

Erfaren teaterledelse og stærk kunstnerisk profil

Kasper Wilton har både stor erfaring med teaterledelse og en stærk kunstnerisk profil.


Han har siden august 2000 været chef for Odense Teater. Her har han på mange fronter været med til at styrke teatret – ikke mindst har han sikret teatret et meget fint og stabilt publikumstal. Før Kasper Wilton kom til Odense Teater, var han i fire år chef for Vendsyssel Teater.


Ved siden af lederstillingerne har Kasper Wilton arbejdet som instruktør. Han har blandt andet instrueret Jægerbruden og Tryllefløjten på Den Jyske Opera og Sigfried på Den Ny Opera. Tidligere i år satte han forestillingen Breaking the Waves op på Odense Teater – den forestilling er nu nomineret til to Reumertpriser.


Bestyrelsesformand for folketeatret.dk Malene Schwartz udtaler:

”Bestyrelsen for folketeatret.dk er glade for at kunne præsentere teatrets nye direktør Kasper Wilton. Kasper Wilton er en begavet teaterleder og en visionær kunstner, og vi er overbeviste om, at han vil være den rette til at tage den særlige udfordring op, det er at lede et teater som folketeatret.dk med sin store stationære scene midt i København og med turnerende forestillinger i hele Danmark.”

Yderligere oplysninger

Presse- og kommunikationschef på Odense Teater Morten Kjærgaard, tlf.: 4015 1450

Pressechef på folketeatret.dk, Lotte Undén tlf.: 2167 3248

Kommunikationskonsulent i Københavns Teater, Marianne Strøm Hansen, tlf.: 2145 2440