Teater Camp X ønsker at flytte til Kanonhallen

Teater Camp X ønsker at flytte til Kanonhallen


16.12.2008

Teater Camp X’s bestyrelse har i dag indstillet til Københavns Teaters bestyrelse, at Camp X ønsker at overtage scenerne Kanonhallen og Dansescenen. Derfor indleder Københavns Teater nu forhandlinger med Københavns Kommune og med ejeren af bygningerne, PBU, om at overtage scenerne fra 2009/10.


Som del af planen om at overtage de to scener på Øster Fælled Torv, undersøger Københavns Teater omkostningerne ved at udgrave Kanonhallen, således at denne scene kan rumme store internationale gæstespil og ikke mindst de produktioner, som Teater Camp X ønsker selv at producere og co-producere.


Teater Camp X modtager i sæson 2008/09 21,7 mio. kr. i tilskud fra Københavns Teater. Ud over dette beløb afsætter Københavns Teater årligt et beløb på knap 3,5 mio. kr., der kan anvendes til at finansiere en ombygning af Kanonhallen.


Københavns Teater vil bevare Rialtoscenen som anneksscene til et af de øvrige teatre i Københavns Teater.


Kanonhallen har under ledelse af teater Kaleidoskop hidtil fungeret som bl.a. gæstespils scene for en række frie teatergrupper. Københavns Teater ønsker at bidrage til, at de frie teatergrupper fortsat kan få adgang til scenefaciliteter af samme standard som i Kanonhallen. Derfor er Københavns Teater i øjeblikket ved at undersøge mulighederne for at tilvejebringe en anden åben scene, der skal fungere under en kunstnerisk ledelse.

Københavns Teater ønsker efter drøftelse med Kunstrådets Scenekunstudvalg at tilbyde den kunstneriske ledelse af en sådan åben scene til Får 302. Konkret forhandler Københavns Teater med Pakhus 11 om at blive åben scene. Under forudsætning af, at der kan opnås rimelige vilkår, vil Københavns Teater yde huslejestøtte til den åbne scene.


Ud fra disse perspektiver udtaler de kommende direktører for Teater Camp X, Martin Tulinius, Rasmus Adrian og Hans Christian Gimbel:


”Det har hele tiden været vores holdning, at vi ikke kunne arbejde med de to scener omkring Teatertorvet, Kanonhallen og Dansescenen, som fremtidens scener for Teater Camp X, medmindre der blev skabt muligheder for de frie teaterprojekter, som bliver tilsvarende eller bedre, end de er i øjeblikket.

Gennem Københavns Kommunes udspil med hele tre nye teatre, hvoraf et overtager eksisterende lokaliteter, samt Dansehallerne på Carlsberggrunden, samt initiativet fra Københavns Teater om at fastholde Rialto og yde huslejetilskud til Pakhus 11, ser vi reelt mulighederne for de frie teaterprojekter som betragteligt forbedret. Derfor kan vi nu med vores bestyrelses opbakning melde ud, at vi nu arbejder målrettet på at rykke ind på Teatertorvet på Østerbro, når vi starter vores sæson næste år. Hvordan tidsperspektivet kommer til at se ud for dette, må vi imidlertid vente med at give meldinger om, da der stadig foreligger en del undersøgelser og planlægningsopgaver, før vi reelt har overblik over det projekt, som i fremtiden skal danne ramme om vores drømme.”Yderligere oplysninger

Direktør i Københavns Teater Steen Pade, tlf.: 2015 6075

Kommende direktører for Teater Camp X:

Martin Tulinius

Rasmus Adrian

Hans Christian Gimbel, tlf. 5126 8910