Nørrebro Teater overtager Rialto som anneksscene

Nørrebro Teater overtager Rialto som anneksscene


19.12.2008

Fra næste sæson får Nørrebro Teater plads til endnu mere teater og til at afprøve nyt kunstnerisk terræn


Nørrebro Teaters bestyrelse har den 17. december besluttet at acceptere Københavns Teaters tilbud om at overtage Rialto Teatret på Frederiksberg. Det sker med virkning fra sæsonen 2009/10.


Rialto Teatret skal fremover fungere som anneksscene for Nørrebro Teater. Nørrebro Teaters primære scene vil fortsat ligge i Ravnsborggade, hvor teatrets mest omfangsrige produktioner vil blive placeret. 

Rialto Teatret vil give Nørrebro Teater mulighed for at udforske nyt terræn. Nørrebro Teaters kunstneriske visioner og ambitioner vil være de samme, men anneksscenen vil afprøve opsætninger, som er mindre brede eller af andre grunde egner sig specifikt til en mindre scene.


Direktørerne for Nørrebro Teater, Kitte Wagner og Jonatan Spang, udtaler:

”Vi ser fantastiske muligheder i, at vi nu får lov til at øge og udbygge vores repertoire. På en anneksscene vil vi kunne tage endnu flere chancer end hidtil, være mere modige og arbejde på at afsøge den del af komedien, som ikke egner sig til en stor scene.

Samtidig vil vi fortsat sigte mod at appellere til et bredt og moderne publikum. Det har vi haft held med på Nørrebro Teater, og vi er meget glade for publikums positive modtagelse. Det er idéelt, at vi nu kan præsentere andre sider af det moderne, underholdende teater og skabe tidssvarende komedier til endnu flere teatergængere.” 

Rialto Teatret har siden 2007 været del af Teater Camp X, der også spiller på det tidligere Aveny-T. Teater Camp X fraflytter de to teatre i løbet af sommeren 2009, og vil fra sæson 2009/2010 have til huse på Østerbro på Kanonhallen og Dansescenen.